Liity jäseneksi

Hallitus 

JAT ry:n toimintaa johtaa hallitus, jonka yhdistyksen syyskokous valitsee. Hallituksessa on puheenjohtaja, neljästä kahdeksaan varsinaista jäsentä sekä nollasta kahdeksaan varajäsentä. Hallituksen toimikausi on kalenterivuosi.

Hallituksen toimihenkilöt 2021–2022

Puheenjohtaja Nilla Hietamäki

Puheenjohtaja  
Nilla Hietamäki 

viestintä- ja asiakkuusjohtaja, Suomen metsäkeskus
@NillaHietamaki

Innostun vaikuttavasta viestinnästä, jota tehdään vastaanottajalähtöisesti. Uskon jatkuvaan vuoropuheluun henkilöstön, asiakkaiden ja sidosryhmien kanssa. Viestinnällä rakennetaan mainetta joka päivä niin pitkäjänteisellä työllä kuin aukeaviin tilaisuuksiin tarttumalla. Viestintä on merkityksien sanoittaja ja tunteiden tulkki, elintärkeä osa organisaation menestystä. Johtaminen ja viestintä kytkeytyvät yhteen: johtaminen on viestintää, ja viestinnällä johdetaan vahvasti asioita.  

 

Varapuheenjohtaja
Pia-Maria Jokipii

viestintäasiantuntija, Ruokavirasto
@PiaMariaJ

Sydäntäni lähellä on selkeä viestintä. Innostun erityisesti viestinnän kehittämisestä ja yhdessä tekemisestä. Verkostoissa on voimaa! Julkisen alan viestijänä inspiroidun avoimesta, vuorovaikutteisesta, ymmärrettävästä ja luotettavasta viestinnästä.

Sihteeri
Kirsi Storckovius

markkinointipäällikkö, Turun kaupunki
@KStorckovius

Vastaan työssäni vapaa-ajan palveluiden kokonaisuudesta. Minua kiinnostavat eri kohderyhmien tavoittaminen ja sosiaalinen markkinointi. Harrastan lausuntaa, avantouintia ja liikuntaa. Rakkaudesta Turkuun, sen historiaan ja kulttuuriin, opiskelen työn ohessa matkailuoppaaksi.

Rahastonhoitaja
Päivi Kari

viestintäasiantuntija, maa- ja metsätalousministeriö
@PHKari

Jo neljännesvuosisata alalla, enkä vieläkään malta lopettaa. Viestintää tarvitaan sekä vuorovaikutukseen kansalaisten kanssa että julkisen hallinnon sisäiseen yhteistyöhön ja sen kehittämiseen. Avoimuus ja läpinäkyvyys on demokratian perusedellytys.

Muut hallituksen jäsenet 2021–2022

Helena Berg

viestintäpäällikkö, Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus (ARA)
@eHelenaBerg

Julkishallinnon viestinnässä minua motivoi se, että voin olla rakentamassa suomalaista yhteiskuntaa ja teen työtä ihmisten yhteiseksi hyväksi. JAT-verkostosta on ollut todella paljon iloa ja hyötyä työurani varrella, ja erityisesti silloin, kun olen ollut omassa työyhteisössäni ainoa viestinnän ammattilainen.

Kaisa Dammert

viestintäsuunnittelija, Valtiokonttori
@KDammert

Julkisen alan viestijänä pääsen vaikuttamaan asioihin ja kertomaan vaikeista tai ainakin vaikeaselkoisista asioista ihmisille mahdollisimman ymmärrettävästi. Saan tehdä työtä, jolla on merkitystä. Vaikka siistiä sisäduunia teenkin.

Tommi Hatinen 

projektiasiantuntija, valtiovarainministeriö
@ivcaroud

Liityin mukaan JATin toimintaan, koska julkisen sektorin viestintä tarvitsee monenlaisia osaajia ja uudenlaisia urapolkuja. Me jattilaiset voimme innostaa uusia kykyjä viestinnän pariin ja ammentaa jäsenistömme kokemuksista paremman viranomaisviestinnän hyväksi.

Anna Lind

ylitarkastaja, Poliisihallitus 
@AnnisLind

Julkisen alan viestijöillä on osaamista, jota yksityisellä sektorilla harvoin syntyy. Meillä on annettavaa niin kansalaisille kuin viestinnän toimijoille. Työssäni kehitän viestintää poliisissa. Vapaa-ajalla rentoudun puutarhassa ja merikajakissa.

 

Satu-Mari Tolonen

viestinnän kehittämispäällikkö, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos  
@satutwiittaa

Olen kotiutunut muutaman ammatillisen mutkan kautta viestijäksi julkiselle puolelle. Viestintäalalla minua kiehtoo se, että koko ajan saan oppia uutta ja pääsen haastamaan itseäni – jos viestijänä pysähdyn, jään heti jälkeen kehityksestä. Perusasiat kuitenkin pysyvät: paras viestintä on selkeää ja yksinkertaista.

Tytti Tyrväinen

viestinnän asiantuntija, Jyväskylän kaupunki
@tyttityr

Viestijän työ on vastuullista ja monipuolista, aiheet vaihtelevat, mutta keskiössä pysyvät asiakkaat, ihmiset. Sydämeni sykkii merkitykselliselle työlle, viestinnän kehittämiselle ja vapaalla sunnuntaiurheilulle. Töissä ja elämässä hyvät asiat tehdään yhteisvoimin: JATissa haluankin vahvistaa viestijöiden verkostoa yli kuntarajojen.

Leena Vähäkylä

viestintäasiantuntija, Suomen Akatemia 
@LeenaVhkyl​

Pitkän linjan viestinnän ammattilaisena mentoroin mielelläni nuorempia kollegoja. Olen organisoija luonteeltani, joten tykkään järjestää tilaisuuksia ja juontaa niitä. Tiedeviestinnän tekijänä voin tuoda sitä näkökulmaa JATiin. Lempipuuhaani on haastatteleminen ja kirjoittaminen.

Hallituksen varajäsen 2021–2022

Anna Groth

viestintäpäällikkö, oikeusministeriö
@AnnaGroth1

Julkisalan viestinnän uralla parasta on ollut päästä jatkuvasti perehtymään aihealueisiin, joista en aiemmin tiennyt mitään: lukukoirista omistajaohjaukseen, maanläjityksestä puistoruokailuun. Mikään inhimillinen ei tällä alalla jää vieraaksi. Vapaa-ajalla hoidan maatilaa Saarenmaalla ja kesämökkiä Ahvenanmaalla.

Liity jäseneksi
JAT logo - Julkisen alan tiedottajat