Liity jäseneksi

Hallitus 

JAT ry:n toimintaa johtaa hallitus, jonka yhdistyksen syyskokous valitsee. Hallituksessa on puheenjohtaja, neljästä kahdeksaan varsinaista jäsentä sekä nollasta kahdeksaan varajäsentä. Hallituksen toimikausi on kalenterivuosi.

Hallituksen jäsenet 2023

Puheenjohtaja Nilla Hietamäki

Puheenjohtaja  
Nilla Hietamäki 

viestintä- ja asiakkuusjohtaja, Suomen metsäkeskus
@NillaHietamaki, LinkedIn, puheenjohtaja(at)jat.fi

Innostun vaikuttavasta viestinnästä, jota tehdään vastaanottajalähtöisesti. Uskon jatkuvaan vuoropuheluun henkilöstön, asiakkaiden ja sidosryhmien kanssa. Viestinnällä rakennetaan mainetta joka päivä niin pitkäjänteisellä työllä kuin aukeaviin tilaisuuksiin tarttumalla. Viestintä on merkityksien sanoittaja ja tunteiden tulkki, elintärkeä osa organisaation menestystä. Johtaminen ja viestintä kytkeytyvät yhteen: johtaminen on viestintää, ja viestinnällä johdetaan vahvasti asioita.  

Varapuheenjohtaja  
Pia-Maria Jokipii

viestinnän erityisasiantuntija, Ruokavirasto
@PiaMariaJ, LinkedIn

Sydäntäni lähellä on selkeä viestintä. Innostun erityisesti viestinnän kehittämisestä ja yhdessä tekemisestä. Verkostoissa on voimaa! Julkisen alan viestijänä inspiroidun avoimesta, vuorovaikutteisesta, ymmärrettävästä ja luotettavasta viestinnästä.

 

Maarit AhoMaarit Aho

sosiaalisen median asiantuntija / viestintäasiantuntija, Suomen Pankki
@MaaritAho, LinkedIn

Pitkä työkokemus julkisella alalla ja erilaisten organisaatioiden viestintäosastoilla on avartanut ammatillista näköalaani sekä rikastuttanut monipuolisilla verkostoilla. Työrintamalla minua innostaa viestinnällä vaikuttaminen ja luottamuksen rakentaminen, erityisesti asiantuntijoiden ja työnantajakuvan kombona. Viestinnän mittaamista unohtamatta. 

 

Mirva KipinoinenMirva Kipinoinen

viestintäpäällikkö, Maanmittauslaitos
@MirvaKi, LinkedIn

Viestintä ja vuorovaikutus rakentavat organisaatioiden aineettomia pääomia, kuten luottamusta, tunnettuutta ja mainetta. Innostun vaikuttavasta strategisesta viestinnästä, kehittämisestä ja yhdessä tekemisestä. Uskon, että julkishallinnon viestijöillä on paljon annettavaa toisilleen ja että yhdessä olemme enemmän.
Kuva: Pekka Jussila

Anna Lind

ylitarkastaja, Poliisihallitus 
@AnnisLind, LinkedIn

Julkisen alan viestijöillä on osaamista, jota yksityisellä sektorilla harvoin syntyy. Meillä on annettavaa niin kansalaisille kuin viestinnän toimijoille. Työssäni kehitän viestintää poliisissa. Vapaa-ajalla rentoudun puutarhassa ja merikajakissa.

 

Tytti TyrväinenTytti Tyrväinen

viestinnän asiantuntija, Jyväskylän kaupunki
@tyttityr, LinkedIn

Viestijän työ on vastuullista ja monipuolista, aiheet vaihtelevat, mutta keskiössä pysyvät asiakkaat, ihmiset. Sydämeni sykkii merkitykselliselle työlle, viestinnän kehittämiselle ja vapaalla sunnuntaiurheilulle. Töissä ja elämässä hyvät asiat tehdään yhteisvoimin: JATissa haluankin vahvistaa viestijöiden verkostoa yli kuntarajojen.

 

Pinja ValkonenPinja Valkonen

viestintäpäällikkö, Aluehallintovirasto
LinkedIn

Journalismista viestintään loikannut propellipää, viestinnän painoarvon puolustaja ja puolestapuhuja. Olen toiminut kehitystehtävissä vuodesta 2018. Erityisen innostunut olen viestinnän vaikuttavuuden mittaamisen ja tulosten raportoinnin kehittämisestä. Viestinnällä on mahdollista tukea organisaation strategisia tavoitteita kustannustehokkaasti. Kun tämä viestinnän supervoima osoitetaan selkeällä raportoinnilla, viestijät lunastavat roolinsa missä tahansa.

Hallituksen varajäsenet 2023

Helena BergHelena Berg

viestintäpäällikkö, Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus (ARA)
@eHelenaBerg, LinkedIn

Julkishallinnon viestinnässä minua motivoi se, että voin olla rakentamassa suomalaista yhteiskuntaa ja teen työtä ihmisten yhteiseksi hyväksi. JAT-verkostosta on ollut todella paljon iloa ja hyötyä työurani varrella, ja erityisesti silloin, kun olen ollut omassa työyhteisössäni ainoa viestinnän ammattilainen.

 

Kirsi Storckovius

markkinointipäällikkö, Varsinais-Suomen hyvinvointialue (Varha)
@KStorckovius, LinkedIn

Vastaan työssäni Varhan brändin ja viestinnän sekä markkinoinnin kehittämisen kokonaisuudesta. Minua kiinnostavat erityisesti eri kohderyhmien tavoittaminen ja sosiaalinen markkinointi. Harrastan lausuntaa, avantouintia ja liikuntaa. Rakkaudesta Turkuun, sen historiaan ja kulttuuriin, toimin myös työn ohessa Turku-oppaana.

 

Satu-Mari Tolonen

viestinnän kehittämispäällikkö, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos  
@Satutwiittaa, LinkedIn

Olen kotiutunut muutaman ammatillisen mutkan kautta viestijäksi julkiselle puolelle. Viestintäalalla minua kiehtoo se, että koko ajan saan oppia uutta ja pääsen haastamaan itseäni – jos viestijänä pysähdyn, jään heti jälkeen kehityksestä. Perusasiat kuitenkin pysyvät: paras viestintä on selkeää ja yksinkertaista.

 

Leena Vähäkylä

viestintäasiantuntija, Suomen Akatemia 
@LeenaVhkyl​, LinkedIn

Pitkän linjan viestinnän ammattilaisena mentoroin mielelläni nuorempia kollegoja. Olen organisoija luonteeltani, joten tykkään järjestää tilaisuuksia ja juontaa niitä. Tiedeviestinnän tekijänä voin tuoda sitä näkökulmaa JATiin. Lempipuuhaani on haastatteleminen ja kirjoittaminen.

 

Lisäksi hallituksen apuna

Raila Luhtala

hallituksen sihteeri, rahastonhoitaja ja jäsenasioiden hoitaja, Julkisen alan viestijät ry
@RailaLuhtala, LinkedIn, jasenasiat(at)jat.fi

 

 

 

Liity jäseneksi
JAT logo - Julkisen alan tiedottajat