Liity jäseneksi
Tapahtumat, Uutiset

Vastaa ja vaikuta! Viestinnän ala 2023 -tutkimus

Mitkä ovat tyypilliset työtehtäväsi viestijänä? Mikä viestintätyössä kuormittaa? Millaisena koet alan tällä hetkellä? Tervetuloa vastaamaan Suomen laajimpaan viestintäalaa koskevaan tutkimukseen. Vastaamalla autat kehittämään viestintäalaa eteenpäin, lisäämään alan arvostusta ja tuomaan esiin sen ilmiöitä.

Hyvä viestintäammattilainen,

Kutsumme sinut vastaamaan Suomen laajimpaan viestintäalaa koskevaan tutkimukseen. Viestinnän ala 2023 -tutkimuksen tarkoituksena on kartoittaa viestinnän ammattilaisten työnkuvan ja ammattiosaamisen kehitystä. Vastaaminen vie aikaasi 15-20 minuuttia. Tutkimuskysely on avoinna 30.9.2023 asti.

Tästä pääset vastaamaan Viestinnän ala 2023 -tutkimukseen

(linkki korjattu 8.9.2023)

Viestinnän ala kehittyy jatkuvasti toimintaympäristön muuttuessa ja ammatti vaatii viestijältä jatkuvaa osaamisen kehittämistä. Tämän tutkimuksen avulla saamme tietoa mm. alan kuormittavuustekijöistä, ammattilaisten kehitystarpeista ja palkkatasosta. Kun tunnemme myös alan epäkohdat, pystymme vaikuttamaan niihin. Toivomme, että ehdit vastaamaan tähän tärkeään kyselyyn ja annat äänesi kuuluville. Vastaamalla autat meitä alan yhteisöjä kehittämään ja palvelemaan alaa entistä paremmin.

Tutkimuksen tulosten julkistaminen 29.11.

Julkistamme Viestinnän ala 2023 -tutkimuksen tulokset tuoreena jäsenillemme avoimessa webinaarissa keskiviikkona 29.11. klo 9-10. Varaathan siis ajan jo kalenteristasi ja ilmoittaudut webinaariin tai tilaat linkin webinaaritallenteeseen: https://tapahtumat.viesti.fi/viestinnanala2023. Tutkimusraportti julkaistaan marraskuun lopussa myös ProComin, Viestin ja JATin verkkosivuilla.

Me viestintäalan ammattiyhteisöt toteutamme tutkimuksen yhteistyössä. Tutkimuksen suorittaa toimeksiannostamme tutkimustoimisto IROResearch. Edellinen vastaava tutkimus on vuodelta 2021, ja siihen saimme yli tuhat vastausta. Tutkimus on avoinna kaikille viestinnän alalla toimiville, myös muille kuin yhteisöjemme jäsenille. Vastaajien kesken arvotaan neljä (4) kappaletta 100 euron S-ryhmän lahjakorttia.

Kiitos, että autat meitä kehittämään viestintäalaa yhdessä eteenpäin!

ProCom – Viestinnän ammattilaiset ry

Viestinnän asiantuntijoiden ammattijärjestö Viesti ry

Julkisen alan viestijät JAT ry

Liity jäseneksi
JAT logo - Julkisen alan tiedottajat