Liity jäseneksi
Uutiset

Verkostoitumismahdollisuudet ja monipuolinen tapahtumatarjonta tärkeitä JATin jäsenille

Julkisen alan viestijät ry:n jäsenet ovat tyytyväisiä yhdistyksen toimintaan – erityisesti tapahtumatarjontaan ja viestintään tapahtumista. Tulokset käyvät ilmi JATin keväällä 2023 toteuttamasta jäsenkyselystä.

JATin tapahtumista valtaosa järjestetään verkossa. Verkostoitumismahdollisuudet ja tapahtumien ajankohtaiset aiheet saivat jäseniltä kiitosta. Vaikka tapahtumien painopiste on verkossa, myös harvemmin järjestettävillä tutustumiskäynneillä ja muilla lähitapahtumilla on kannattajansa.

Viestintäkanavista tärkein on jäsenille suunnattu uutiskirje. Lisäksi yhdistys viestii jat.fi-sivustolla, Twitterissä, LinkedInissä ja Facebook-ryhmässä. Monelle jäsenelle tietoa JATin tapahtumista on välittänyt myös kollega.  

Kyselyyn vastanneista 76 prosenttia ilmoitti kuuluvansa JATin lisäksi myös muihin viestinnän verkostoihin, yleisimmin ammattiyhdistykseen. Valtaosa vastaajista arveli JATin merkityksen itselleen pysyvän tulevaisuudessa ennallaan.

Jäsenet saivat esittää kyselyssä tapahtumatoiveita teemoihin, joihin kaipaisivat vinkkejä tai vertaistukea. Toiveissa korostuivat sosiaalisen median viestintä, strateginen viestintä ja työyhteisöviestintä.

Kyselyyn vastaajista kaksi kolmesta työskentelee valtiolla ja noin viidennes kunnassa tai kuntayhtymässä. Yli puolet vastaajista on työskennellyt viestintätehtävissä julkisella alalla yli kymmenen vuotta.

JATin hallitus kiittää jäseniään arvokkaista vastauksista. Tuloksia hyödynnetään yhdistyksen toiminnan kehittämisessä. Kyselyyn vastanneiden kesken arvottiin Pipsa Lotta Marjamäen ja Jenni Vuorion kirja Viestinnän johtaminen strategiasta tuloksiin.

Raportti JATin jäsenkyselystä (pdf)

Liity jäseneksi
JAT logo - Julkisen alan tiedottajat